SÅDAN FJERNER DU MALWARE OG VIRUS HELT GRATIS

Vi giver dig et overblik over hvilke programmer du kan bruge helt gratis, så du undgår bl.a. malware og virus

malwarebytes-anti-malware-gratis

Vores IT afdeling møder flere der allerede har fået inficeret computeren med virus og malware. Malware er de små irriterende programmer, som popper op på din skærm og ikke rigtig er til at slippe af med. Det kan også være den samme startside eller søgemaskine, som kan være svær at slippe af med.

I dette indlæg tager vi dig i hånden og fortæller dig hvilke programmer du med fordel kan installere og køre på din computer, så også du undgår malware og virus. OG SÅ ER DET HELT GRATIS!

Malwarebytes Anti-Malware

Det første program og det vi helst anbefaler kan hentes her og du kan starte en gratis prøveversion. Du kan beholde den gratis version altid, det er bare premium udgavens fordele du ikke får gavn af. Det betyder dog ikke noget, da den gratis udgave snildt fjerner alt malware.

malwarebytes-anti-malware-gratis-side-2

En grundig scanning kan finde selv de værste ting og så er det bare at fjerne de skadelige programmer (Remove Selected)

Vi anbefaler også helt klart at man bruger den indbyggede Windows Defender i Windows, men det er bare ikke altid helt nok. Microsoft effektiviserer dog meget snart deres løsning, så Windows Defender Advanced Threat Protection overvåger generel opførsel på Windows computere og kommer med advarsler, hvis ens egen computer falder udenfor mængden.

Windows Defender bliver dog kun tilgængelig på Windows 10 og her kan Vores IT afdeling være behjælpelig med at få dig løftet op på den nye og gratis Windows 10, så du er sikret mod malware fremover.

window-removal-software

Her fra februar 2016 kan du gratis hente Microsofts værktøj til fjernelse af skadelig software ved at klikke her, køre programmet, scanne din computer og fjerne skadelig software.

microsoft-security

Du kan læse lidt mere om Microsofts løsning i Computerworlds indlæg og det bliver spændende at se hvilken spiller Microsoft bliver på sikkerhedsmarkedet fremover.

Hos Vores IT afdeling har vi naturligvis en lang række procedurer vi kører igennem for at sikre man er fri for virus, malware og ransomware. Hvis du har brug for hjælp kommer vi meget gerne og hjælper dig – også selv om du allerede har fået virus angreb på din computer. Har du brug for hjælp så kontakt os på 2725 1161

Læs også ti gode råd til at undgå hackere her.