SJOVE OG HELT GRATIS PÅSKEÆG

Man kan få mange gratis påskeæg – og hele året rundt!

chokolade-paaskeaeg-gratis-i-graes-vores-it-afdeling

Det kommer naturligvis an på hvordan man definerer et påskeæg, eller easter egg, som det hedder på engelsk. Easter eggs er også betegnelsen for små skjulte “ting” som programmører eller andre producenter og udviklere har lagt ind i f.eks. programmer og kun kan ses ved at udføre helt specielle manøvrer.

Mange sammenligner også oplagte fejl i f.eks. spillefilm med easter eggs.

HER ER DER GRATIS PÅSKE ÆG TIL DIG

Hvis vi starter på internettet kan du hvis du i søgelinien i Google Chrome skriver “do a barrel roll” få hele Google siden til at snurre en omgang. Det var påskeæg nummer 1.

I den mere nørdede genre og ikke mindst tiltænkt skribentens søn, som er stor fan af den engelske tv serie Dr. Who, kan man gå ind på en bestemt adresse på Google Streetview og tage en rundtur i doktorens blå telefonboks.

dr-who-the-tardis-police-telefonboks-paaskeaeg-gratis-vores-it-afdeling

Gå til adressen gennem linket herunder og tryk på pilen under den blå telefonboks, for at gå ind og få et glimt ind i Dr. Whos verden 🙂

Klik her for at gå til adressen i Google View.

Hvis du er webmaster på en af verdens millioner af websites (om det er 25% eller 75% af alle verdens websites hersker der dog tvivl om) og hvis du tidligere brugte en version 2.6 af WordPress, ville du kunne se et easter egg omhandlende filmen The Matrix. Siden da har stifteren dog udtalt at easter eggs ikke hører hjemme i et system som WordPress og der fremover ikke vil kunne findes nogen i dette fantastiske system.

I store systemer som f.eks. SAP har man dog stadig ”påskeæg” – f.eks. kan du i søgefeltet prøve at skrive ”easter egg” og se hvad der sker 🙂

Bliv Gud i Windows 10

Hvis du har Windows 10, kan du gå i “God mode” eller på godt dansk, gude-tilstand.

Lav en mappe på dit skrivebord.

Giv mappen navnet ” GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} ” – naturligvis uden anførselstegn.

Når du går ind i mappen på dit skrivebord, som nu hedder “GodMode” er du ”Gud” i Windows 10 med adgang til alle værktøjer fra et enkelt sted – men pas nu på du ikke piller alt for meget…

I Microsoft Word kan du skrive teksten “=rand(200,99)” i en nyt dokument og taste “Enter“. Vent et øjeblik, så er der ellers læsestof til et godt stykke tid – i hvert fald resten af påsken 🙂 Det var påskeæg nummer seks.

Brug kraften på YouTube. Hvis du i YouTube søger på ordene “Use the force Luke“, kommer du til en ret syret udgave af YouTube, hvor det hele kører rundt, som var man fuld under en påskefroskost.

Minecraft

Hvis du giver en hare (Rabbit) navnet ”Toast” i Minecraft vil den skifte skin til mindet om en af programmørernes kærestes kanin.
Hvis du tager en hvilken som helst ”mob” i Minecraft og navngiver den enten ”Dinnerbone” eller ”Grumm” vil den vende sig på hovedet. Påskeæggene kan findes alle steder. Det var nummer ni.

the-proposal-dr1-paaskeaeg-gratis-vores-it-afdeling

Film

Hvis du sent i aften søndag, ser filmen ”The Proposal” på DR1 vil du også opdage at mange film indeholder eastereggs eller fjollede fejl. Du kan læse den engelske liste over fejlene her. Det var påskeæg nummer ti.

Rigtig god påske!