Skal du købe gamer computer til dit barn?

Hvis du har valgt at give dit barn en gamer computer i julegave i år, får du her et par tips til, hvad du skal kigge efter.

Vores IT afdeling ApS hjælper naturligvis gerne og får computeren hjem til dig, med den helt rigtige konfiguration. Da ingen arbejder gratis, vil det dog kunne svare sig at købe stumperne og samle selv. Det handler dette indlæg IKKE om.

Her finder du nogle tips til, hvordan du selv får købt det rigtige udstyr og hvad de forskellige komponenters funktioner er.

Desværre er Black Friday netop overstået, men på dage som disse vil du muligvis kunne spare lidt ved større indkøb – men bare rolig, priserne på Black Friday i Danmark er ikke så man ligefrem “går i sort” 🙂

Det med gamercomputere er lidt som med biler. der er lige så mange brands og modeller. Derud over kan du også vælge at samle din gamer computer selv.

Det er meget afhængig af hvad barnet spiller og hvor meget man vil ofte, for som med biler, kan man blive ved med at finde en større og dyrere model.

Mine to drenge Oliver og Sebastian på hhv. 12 og 11 år kan spille stor set alt med stor tilfredsstillelse, men må skrue lidt ned for grafikdetaljeringen, når de spiller spil som f.eks. ARK og Players Unknown Battleground.

Der er fire ting man skal kigge efter og her kan du se drengenes konfiguration, så det skal være i omegnen af dette (eller større). Deres computere har iøvrigt et par år på bagen og kører fint endnu. Af samme grund kan du også med fordel købe en brugt gamer computer.

Processor:
Hvis man vælger Intel, så skal det minimum være en i5 med 3 Ghz hastighed, hvor deres er på 3,2 Ghz.

Grafik:
Vores drenge har et Nvidia Gforce GTX 960. Deres grafikkort har kun 2GB RAM – et minimum og det er vigtigt, at der er nok RAM, da du her skal skifte hele grafikkortet (2000-3000 kr) for at opgradere, hvis det i fremtiden ikke er nok.

Hukommelse:
Mine drenge har pt. 8 GB ram, men det er noget der er forholdsvis hurtigt at skifte/opgradere på et senere tidspunkt. Derfor er det knap så vigtigt ifm. købet.

Harddiskplads:
Det er super nemt at skifte harddisk og alt fra 500 GB og op er ok. Mange har også ektra diske koblet på, da styresystemet har godt af at køre på de hurtige og dyrere SSD diske, hvor spillene uden problemer kan ligge på en billigere SATA disk.
Hvis du vælger en SSD disk vil 128-256GB være godt nok i starten, men så kan du forvente at købe endnu en disk kort tid efter (måske i fødselsdagsgave) på 1TB (pris ca. 500). Sidstnævnte behøver ikke være en SSD disk.

En egenskab som man bestemt heller ikke skal gå fejl af er at den meget gerne må se sej ud med LED lys osv. Dette betyder naturligvis intet for performance på computeren og LED lamper osv. kan sagtens installeres efterfølgende – det vil gameren sikker også elske at ”bygge” selv.

Ud over selve computeren, skal du naturligvis også have anskaffet dig en skærm, en gamer mus og et gamertastatur, men her ved gameren helt sikkert selv hvad der er “hot” og hvad der er “not” 🙂

Hvis jeg f.eks. søger en maskine frem på nettet inden for mit budget (eller finder en brugt) er det altså ovenstående du skal kigge efter.

Her et par eksempler fra i dag.

Her den billigste jeg kunne finde hos Elgiganten til DKK 7499

Den har:
i5 processor med 3 Ghz (Hastighed)
Nvidia GTX 1060, 3 GB – 3GB RAM på grafikkortet
8 GB RAM
1TB HDD

Hvilket vil gøre dette køb ok.

Den billigste hos Power i dag er denne gamer til DKK 8999

Den har:
i5 processor med 3 Ghz (Hastighed)
NVIDIA GeForce GTX1060 6GB – 6GB RAM på grafikkortet
8 GB RAM
1TB HDD + den hurtige 128GB SSD disk til styresystemet.

også et okay køb, dog lidt dyrere

Hos Shark gaming denne konfiguration fra DKK 7295

Den har:
i5 processor med 3 Ghz (Hastighed)
ASUS PH GTX 1060 3G – 3GB RAM på grafikkortet
8 GB RAM
240GB SSD harddisk

og sidst en tur omkring Den blå avis til DKK 5500 – måske mindre ved hurtig handel 🙂

i5 processor med 3,3 Ghz (Hastighed)
NVIDIA GEFORCE GTX-1050TI GRAFIKKORT 2GB (Kun 2GB RAM på grafikkortet)
8 GB RAM
120 GB SSD hardisk til styresystem
1000 GB DISK

Håber ovenstående har hjulpet dig lidt på vej i søgen efter en god og prisrigtig gamer computer. I Vores IT afdeling handler vi med fornuftig IT og hjælper vores kunder med at købe de rigtige produkter og ydelser til den rigtige pris.

Hvis du finder et godt fif eller tilbud, når man skal købe gamer computer, så smid en kommentar eller et link på Facebook.

Glædelig jul 🙂