TI GODE RÅD TIL AT UNDGÅ HACKERE PÅ DIN HJEMMESIDE

Hackere går efter alverdens websites

vores-it-afdeling-hacker_attack_wordpress_joomla

WordPress, som anvendes på 25% af alle verdens websites og Joomla er under angreb fra hackere. Der er tale om ransomware, hvor hackerne angriber din hjemmeside, ændrer adgangskoden og evt. krypterer data. Efterfølgende forlanger hackerne en løsesum og vil have pengene overført via internettet, før de vil låse op for dine data igen.

Vi har tidligere set denne type angreb på netværkshardiske med familiens feriefotos og dokumenter og hvis ikke man har styr på sikkerheden kan det altså blive en rigtig “øv” oplevelse.

Vores IT afdeling har kendskab til flere, som har været under angreb – dog heldigvis uden store tab og vil på det kraftigste opfordre til at man kører på den sidste nye udgave af WordPress og Joomla, som er de to CMS (Content Management System) systemer der i øjeblikket er under angreb.

Kunder hos Vores IT afdeling kører altid på den nyeste opdatering af WordPress og skulle du have spørgsmål eller problemer med din WordPress løsning, så tag fat i os med det samme på 2725 1161.

Læs ti gode råd til at undgå hackere på din hjemmeside her:

1. BACKUP
Sørg for altid at have backup af dine data – både dine WordPress filer og din database

2. OPDATER
Husk altid at opdatere og køre på nyeste version af WordPress

3. ADGANGSKODE
Lav en avanceret adgangskode og ikke bare “1234” eller noget i den stil

4. SLET ADMIN BRUGEREN
Slet admin kontoen og benyt et andet brugernavn til at logge ind i WordPress.

5. ANTAL FORKERTE LOGIN
Sæt en grænse på antallet af tilladte forkerte logins.

6. TABEL NAVNE
Sørg for ikke at køre med standard tabel navne i databasen, så du f.eks. ikke bruger wp_options men f.eks. wp_voresitafdeling_options

7. TEMAER
Brug officielle og supporterede temaer på din WordPress løsning. Ikke alt hvad du henter på nettet er helt officielt og kan indeholde skadelig kode.

8. NØGLER I KONFIGURATIONS FILEN
Anvend autorisations nøgler i din konfigurations fil

9. WORDPRESS VERSION
Fjern WordPress versions strengen, så hackere ikke kan aflæse hvilken version af WordPress du kører. Dette burde dog være unødvendigt, hvis du er sikker på du altid kører på den nyeste version 🙂

10. SPØRG OM HJÆLP
Det bedste råd er nok, hvis du gerne vil slippe for selv at holde styr på alt sikkerheden, så kontakt Vores IT afdeling. Vi holder øje med det hele og sørger for backup. Du kan så slappe af og koncentrere dig om dit website og din webshop.

Hos Vores IT afdeling har vi naturligvis en langt længere checkliste vi altid kører igennem på vores WordPress løsninger, hvorpå vi også typisk installerer forskellige sikkerheds plugins. Har du brug for hjælp så kontakt os på 2725 1161 – det er billigere end du tror!